LINKER

Her ligger linker til flere nordiske kompetansesentre, samt AMC-relevante sider som kan være til nytte. Linkene oppdateres jevnlig, men gi oss beskjed dersom en eller flere av linkene skulle være defekte og tips oss gjerne!

AMC-FORENINGER I DE NORDISKE LANDENE

KOMPETANSESENTER

NOEN INTERNASJONALE AMC-RELATERTE SIDER:

• EURORDIS - European Organisation for Rare Diseases
  • NORD - National Organization for Rare Disorders
  • RARELINK - Nordisk lenkesamling og kontaktmuligheter for sjeldne og lite kjente diagnoser.
  • SÄLLSYNTA DIAGNOSER - Sjeldne Diagnoser Sverige
  • SAHLGRENSKA AKADEMIN - Svensk informasjonssenter for sjeldne diagnoser.
  • DAVID LEGA - Svensk foredragsholder, politiker og tildigere idrettsutøver som har AMC-diagnosen.
  • LEE PEASRSON - Toppidrettsutøver som har AMC.
  • SJELDEN.NO - Sjelden.no er en digital læringsplattform som produseres av den nasjonale kompetansetjenesten for sjeldne diagnoser. Her kan man finne informasjon om sjeldne diagnoser. Et nyttig verktøy også for fastleger og kommunehelsetjenesten!
  • ØYTEX - Produsent av spesialtipassede klær for rullestolbrukere.
  • OCH ORTOPEDI - leverandør av spesialtilpassede ortopediske hjelpemidler i Norge.
  • RETTIGHETSSENTERET - er et rådgivnings- og kompetansesenter i rettighetsspørsmål som gjelder funksjonshemning og kronisk sykdom.
  • TRYGDERETTEN - er en nasjonal ankeinstans i saker om trygde- penssjonsspørsmål.
  • DNT - DEN NORSKE TURISTFORENINGEN - Friluftsliv for funksjonshemmede. DNT har bl.a. tilrettelagte hytter og flere av DNTs medlemsforeninger arrangerer tilgjengelige turer.
  • FAMILIENETTET.NO - er et nettsted for alle familier som har barn med nedsatt funksjonsevne enten det dreier seg om barn som har funksjonsvansker, funksjonshemming, psykiske vansker eller kronisk sykdom.
  • UNG.NO - her finner du en side hvor det er samlet informasjon om hvilke rettigheter ungdom med funksjonshemminger har.

Leder: Monica Haugen

Styremedlemmer

AMC-FORENINGEN ER TILKNYTTET TRS KOMPETANSESENTER FOR SJELDNE DIAGNOSER

NHFU - NORGES HANDIKAPFORBUND

UNGDOM

Vi har også en lukket gruppe for betalende medlemmer.