Gode tips

GODE TIPS OG LØSNINGER

Å være løsningsorientert er en god egenskap og mange har sin egen smarte løsning på dagligdagse gjøremål. Her ønsker vi å samle de ulike tipsene. Kanskje kan ditt tips være med å gjøre hverdagen enklere for andre.

Har du noen du vil dele med oss andre - noe du tror andre kan ha nytte av, så send oss gjerne ditt tips til webredaktøren.

SASKIA`S TRALLE

Idè og foto: Saskia Aleida Van Veen

Denne trallen er selvlaget og flittig i bruk til å frakte "alt" som blir for tungt til å bære i hendene. Jeg bruker den mye til daglige gjøremål som å frakte handleposer fra bilen til huset.

Sommerhalvåret brukes den også mye til hagearbeid. Den er super til å ha med blomster eller en sekk med blomsterjord. På denne måten sparer jeg både rygg og knær med unødvendig belastning.

Om du ikke selv har mulighet til å snekkere en slik tralle kan du bruke tilsvarende løsninger som er å få kjøpt på f.eks. Clas Ohlson og IKEA. Her finnes det sammenleggbare traller som kan brukes til samme formål.

ELLINOR`S SUGERØRHOLDER

Tekst og foto: Ellinor Nes Aune

Har du opplevd at sugerøret faller ut av glasset når du drikker brus?

I så fall er en sugerørholder noe for deg.

Jeg oppdaget denne på enhjelpemiddelmesse der de hadde alt fra store til små hjelpemidler.

Sugerørholderen holder sugerøret fast i glasset/koppen og du kan nyte brusen uten å bli frustrert.

SALT- OG PEPPERBØRSE

Tekst og foto: Siv Ragnhild Schultz

Innimellom synes jeg det kan være vanskelig og tungt å vri på ting - som for eksemple syltetøylokk, små korker og ikke minst salt- og pepperbørser hvor du kverner saltet eller pepperet ved å vri på.

Så da jeg fant denne pepperkverna du kan se på bilde her - var gleden stor!

For denne er så mye lettere å holde på og bare ved å klemme håndtaket sammen, så var det mye enklere for meg å bruke salt- og pepperkvern.

En liten ting i hverdagen - men likevel fint når ting kan fungere bedre!

Kverna heter "Chef`n" og jeg kjøpte min i Danmark - men de er til salgs i Norge på vanlige kjøkkenutstyrsbutikker som Til Bords og Christiania Glassmagasin.

HALSKJEDE TIPS

Idè og foto: Saskia Aleida Van Veen

Tips til å få på halskjede for oss ”en-armede”!

Dette tipset er nok mest rettet til oss jenter. Vi liker jo å pynte oss med smykker i alle farger og fasonger. Flere av oss med AMC har nedsatt armbevegelighet og har kanskje bare en arm vi kan bøye til munn/ansikt. Slik er det i alle fall for meg.

Her er mitt tips for å kunne ta på korte halskjeder selv:

Tre en sytråd gjennom hullet i enden på kjede. Ta begge endene av sytråden i munnen. Endene skal ikke knyttes sammen!

Ta tak i den andre enden av kjede, der låsen sitter og sving kjede rundt halsen. Flytt sytråden du har i munnen slik at du får kjede passe stamt til å kunne hekte låsen i hullet. Det er lettest om du står forann et stort speil.

Når låsen er på plass, kan du enkelt dra ut sytråden. Lykke til!

MIN FORLENGEDE ARM

Tekst og foto: Siv Ragnhild Schultz

Alle og enhver har vel innimellom kjent at det har begynt å krible og klø sånn akkurat midt på ryggen eller akkurat der man ikke kommer til på egen hånd. Og kanskje særlig for oss AMC-ere kan det fra tid til annen være vanskelig å få tak til å klø seg på f. eks et myggstikk. Hjemme hos meg har det titt og ofte vært dørkarmer og lignende som har fått unngjelde når kløen har kribla som verst.

Men en dag kom jeg over denne - "Min forlengede arm"

Den er laget som en god gammeldags radioantenne som kan trekkes ut med en "kløhånd" ytterst. Jeg betalte den nette sum av kr. 69,- og jeg kjøpte min på Kremmerhuset, en pyntebutikk som ofte er å finne på kjøpesenter rundt omkring i landet.

Nå kan jeg klø meg midt på ryggen når jeg klør akkurat DER

.

Kanskje også en gaveidé til den som har alt?